Monday, February 2, 2009

:: Sunday Dinner Date with the Husband ::

I was craving for 2 things : Steamboat & Big Apple Donut.
So last nite, we headed to Alamanda Putrajaya for our dinner date.
We decided to have dinner at Johnny's Steamboat.

Luckily, we sampai there awal. Around 8pm mcm tu. So time tu orang tak ramai lagi..
Order steamboat set for 2 persons. No extra dessert sbb dlm kepala dah aim nak tapau Big Apple Donut plak lepas tu.. Best sbb Big Apple dah bukak cawangan kat Alamanda.. so senang skit we nak enjoy the donuts anytime... hehehe

Actually, pocket tgh kering.. tapikan kalau time pregnant ni kan.. bile nk makan something tu.. time tu jugak nak makan.. mcm dah tak sabar nak tunggu esok2 ke lusa ke... hehehe.. so, me banje the husband laa this time.. after about 2months dah me tak banje dia..


The hungry's face... wakakaka


Slurp... slurp...

Thai Sauce.. feberet kami...


Order Stoberi Float... fuhhh best gilak!


Actually, steamboat ni feberet seisi keluarga... especially Mama... nanti ada rezeki lebih, ingat nak belikan periuk steamboat tu utk mama.. so blhlaa kitorang makan steamboat beramai2 at home... but kena cari dulu resipi utk buat sos steamboat.. Ada dgr citer kat Cosway ada jual sos yang best utk steamboat ni.. but lom check it out lagi..

The husband and I penah gak try makan BBQ Steamboat at Restoran Sabak.. last year kitorang pegi.. time tu jaman2 bunga2 cinta lagik.. hehehe. Sabak ni terletak kat Taman Melati.. Ada Pakej buffet and Ala Carte. Buffet dia tak silap me dlm RM25++ seorang.. makan laa sampai kenyang n kembung... ehehehe... tapi kalau mcm me, membazir jelaa makan buffet.. gerenti tak abis... tapi steamboat kat Sabak tu mmg 'MANTOP' la.. mcm2 ada...
Kepada penggemar2 steamboat boleh la try kat sana..


Kalau nak pegi ujong minggu, better buat reservation dulu... sbb selalunya full house. Call je Restoran Sabak di 03-4108 5070 atau 4108 5060 atau 012-2174 752 (Din) atau Sabak Barbeque & Steamboat, No 49G & LG, Jalan Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 Kuala Lumpur. Hehehe siap wat iklan free tuk Sabak nih...


Suasana kat dalam Restoran tu.. restoran ni start kul 5petang.. so arituh kitorang sampai a bit early.. terpaksa nunggu about half an hour dlm kete...

Dah jadi tugas dia.. wahahaha


Hehehe posing skit...

Utk buffet steamboat ni, ada gak menu2 lain yg disediakan.. termasuklah dessert yang enak2 sekali. Boleh bedal semua sekali.. selagi termampu... wahahaha...

To all the family members, doa2kan ler me dimurahkan rezeki.. then boleh ler belanja makan kat Sabak nih... ekekeke...

Psst: Dear Incip Azhar, thanks for the last nite dinner date & Thanks to GOD utk rezeki kali ni..

3 comments:

Zu said...

selera menjadi2 ekkk hehehehhe:D

take care wanie:D

mYpRecious said...

wah steambot.. nyam2.. sodapnye.. i loikee.. hikkss... org de resipi nk wat sos steambot.. cilok ngn kak ipor.. tp, mmg le tak same cam sos steambot thai itu.. hikss...

Ee said...

cam best jek steamboat sabak ni... hehe