Friday, January 30, 2009

::13 facts about me... ::

Ada rules?

O'ooo:

The rules are simple, use google images to search the answers to the question below.. Then u MUST choose a pic in the first page of the result and post it as your answers. After that tag 6 people...


1. I'm starving...

Ketika menjawab tag ini, saya berasa sungguh lapar... saya dah bedal beberapa ketul karipap ikan utk menu lunch saya, tetapi saya masih lapar... i'm going to cook 'kueh teow goreng' right after this.. hihu...


I'm really want to go to 'Mekah' for Haji b4 I turn to 40...


Byk sgt tempat yang nak pegi...also hoping for backpacking to Italy & New Zealand.. nak pegi tempat penggambaran cite 'Lord of the Ring...' tu.. By the way, apepun really2 want to go to Mekah first... Hopefully, Tuhan panjangkan usia, permudahkan segala urusan.. murahkan rezekiku..mudah2han my current saving utk tujuan ini mencukupi bila tiba waktunya nanti.. Please pray for me ya...


My Favourite Place is home sweet home...

Alhamdulillah, Tuhan permudahkan rezeki kami suami isteri.. dapat stay at our own house after we got married...Walaupun kecil... saya sangat suke rumah saya...cukup utk family kami yang hanya ada me, my hubs & my darling new comer. Walaubagaimanapun, our house still cukup besar utk gathering all the family members... mama, aboh, yaya, adik, bae n cheche idah...


My Favourite Thing is Sony Cybershot Digital Camera and Sony Walkman Portable Player


It's PINK lah... gegegegege... love to snap pic since 3 4 tahun lepas. Asal kemana2, wajib bawak buh lam handbag.. eventho kengkadang tu lupe nk caj.. pastu mulaaa laa frust bile nk snap gambar yang wajib disnap.. hehehe.. I bought this sweet digital camera last 2 years...


Yeah, it looks like a lipstick kan? It comes in five colours and me punye of coz laa PINK kaler.. ehehe... This one also comes with handy built-in USB 2.0 connector.. pun brand Sony jugak.. ehehehe...

My Favourite Drink is Watermelon juice and Soya Bean


Amat menggemari kedua2 minuman ini... watermelon juice and soya bean.. soya bean ni wajib ada stock kt lam kabinet dapur n fridge...

My Favourite Food is Char Kueh Teow and Big Apple Donut


Masa buat tag ni, yang terlintas kat fikiran.. antara my favourite food is Char Kueh Teow and Big Apple Donut. Lagi specific.. Char Kueh Teow tu jual kt Restoran Baling.. 'Botak Char Kueh Teow'..arghh tak terkata kesedapannya.. and ada memori disebalik cite kueh teow ni... ape dia eh? hehehe orang kata.. kalau dah jodoh, tak kemana kan.. tgh makan char kueh teow pun leh bertemu jodoh... kuasa Tuhan!! ;)


Lagi satu feberet me all the times... of coz Big Apple Donut nih.. tapi me tak suke sgt yang fancy2 color tu.. just suka the original one... 'Glacier' and 'Californian Almond'.

Actually.. banyak benda yang me suke makan.. kalu tak, idak ler me kembang setaman sekarang... hehehe cuma me akan Say No to makanan2 yang berunsurkan 'Cheese' and mayonis..... mmg tak suke Cheese sejak azali lagi.. hehehe... Oleh sebab itulah saya tidak makan burger2 fastfood.. burger pasal malam jer menjadi idamanku.. hehehe


My Favourite Color is (lagi mau tanye) P.I.N.K

Hehehe.. kalu dah nengok my digital camera and portably player.. tidak syak lagi Pink menjadi favourite color dari zaman sekolah, kolej, kerja sampai dah nak jadi mak budak... ekekeke
Forever Pink.. cuma sejak kawen ni jer takde sgt barang pink.. semua yg kaler pink tu beli time bujang dedulu.. time tu takde orang nak kontrol.. now, asal nk beli pink jer, ada orang nak muntah darah tengok... hihihi kesian....

I live in my cute lil house...

Senang2 datang ler ke teratak saya yer.....


I was born at Hospital Besar Seremban, 28 years ago... hua hua hua

Gambor spital ni tak ghuper hospital kan.. ekeke tapi aku duk google.. itu je yg dapek..
Eden orang nogori... ;)


My school/University

Kaifa haluki? hehehehe jgn terkezut.. me ni budak sekolah 'Arab' dulu.. For 5 years.. me belajor arab.. bukan stakat arab komunikasi.. tapi arab tinggi pun.. hehehe tapi ustajah gagal to be.. wakakaka apepun karangan arab time spm dulu pun me hafal 350 patah perkataan kuang kuang kuang....

My Favourite Story


Me ni jenis tak suke tgk citer la.. payoh bebenor nak follow sesuatu citer tu.. kalau tgk movie kat cinema pun blh katakan semuanye ada part yg miss sbb 'tido' wakakaka.. but my favourite story adalah OST One Litre of Tear nih... sangat menyayatkan hati...

Hero n Heroin pun cute2 bangat...

My Hobby is shopping!!

Dah nama pempuan.. mesti dah sebati dgn perkataan Shopping ni.. ekekeke... what a good therapy session.. hi hu hi hu....

I wish for......



Kesihatan dan kesejahteraan Amir Yusof.


Keamanan di Gaza. Stop War in GAZA!!

and

Safety Pregnancy & Childbirth...AMIN

Nak siapkan tag ni.. siap sempat masak kueh teow dulu... pastu dinner, pastu gi ikea... buat fast shopping, incip azhar sedang gigih memasang our meja solek sambil me duk sambung ini tag... wakakakaka...


So, who will be the next Tagging idol? Wakakakaka....

Congratulations to....

1. Mama Alilo Aqili
2. Auntie Yon
3. Munira
4. Nurmala
5. Mama Wafiq
6. Lana Bee Ruby

Tiada paksaan dalam melakukan ini TAG.. hehehe kalu ada kerajinan dan kelapangan, silalah buat... hehehehe...

Sekian, terima kasih.

3 comments:

Hannahadi76 said...

weh cik akak wanie... awat la hang tag akak ni... akak memang le teramat maleh tahap dugong bab2 ni. anyway, kalo akak jawab tu maknanya ko le org pertama yg paling bertuah dlm dunia.....

Zu said...

me oso feminat big apple donut:D

FaNaQiLa said...

wah..kak wanie..santeknye umah!~
nak dtg! hehe..
umah tu kat ane?