Monday, January 12, 2009

:: What's wrong with me hah? ::

Happy Monday everyone!!!

Baru today berkesempatan update blog..
Last week, got MC for 2 days (Thursday & Friday)
Sampai terpaksa pegi klinik 2 hari berturut2....

Lepas balik keje on wednesday tu,dah mula sakit perut.
Doc just worried if kalau2 ada prob dgn my baby...
Then buat scanning, alhamdulillah..doctor said baby 'OK' (sambil dia tunjuk jari isyarat bagus...hehehe)
Punyalah duk menahan sakit perut... rasa nk tercabut perut ni pun ado...
After makan ubat n nasi sikit... tak lama pastu.. muntah balik...aduiii

For 2 days, tak dpt makan dgn sempurna...
Perut juz boleh accept buah tembikai..
Bedal la makan tembikai sampai boring.
Bubur pun tak brapa boleh makan...
Malam tu tido pun tak brapa nak lena..
Rasa sejuk semacam jer...

The next day,
Keadaan me getting worst...
Time ni dah rasa nak demam plak...
Terus flat...
Hubs yang terpaksa prepare breakfast for me..b4 dia pegi keje...
Sendi semua sakit.. nak pusing kiri kanan susah...
Apatah lagi nak bangun..
Sampai tengahari, keadaan dah makin teruk...
Air mata pun dah kuar...hehehe sbb mata rasa pedih sgt..
Call semua tak berangkat, sbb dah tak mampu nak fikir ape dah..

2pm, hubs balik.. dia terpaksa mintak cuti half day..
Dah keadaan me tak penah seteruk tu...Again, gi klinik...
Hmm... doc ckp high fever...Tinggi plak suhu nye..
Doc just bagi ubat demam, antibiotik dia tak bagi, sbb tak perlu lagi katanya...
Balik, tido sampai ke petang...

On Friday, me spatutnya MC lagi..
But got an important meeting kt UTM jalan semarak..
My clicks semua tak dpt attend, so nak taknak kena gagahkan diri jugak...
Mula2 tu tak larat jugak drive...
Slow giler bawak kete...ikut jalan jauh yg tak byk kete... hehehe
Sbb takdelaa rasa pening2 tgk kete byk sgt...
Nak sampai ke UTM tu... erk Tuhan jer tau...
Dgn rasa loya n nak muntah...
Terpaksa berhenti tepi jalan....
At last, after 2 jam driving, sampai jugak ke UTM.. lamanyaa...

Hurm...
My first trimester, sgt mencabar..
But wanie bersyukur sgt... dgn experience ni..
At least wanie lebih menghargai pengorbanan seorang ibu...
Sometimes, tak terungkap dgn kata2 betapa besarnya nilai kasih sayang seorang ibu kepada anaknya...

To my mom,
I HEART & LOVE U SO MUCH!!!

To my little one,
Jadi anak yang baik yer nanti, AMIN!!







6 comments:

mYpRecious said...

bwak bnyk2 sbar neh.. Mabuk pregnant tu.. Jgn wat keje berat2 k.. Jage baby elok2, wanie pun jgn dop mkn plok..Mkn ubt and get well neh.. Take care~!

::Che Che Idah::

Elyn said...

bersabar la wahai bakal ibu..... nnt ganjaran nyer amat la besar!!!!

akak pun time 1st tri ni pun ala2 wanie..... so wanie pun mesti bule lalui pasal akak pun dh lalui kan!!!! chaiyok2.....

sue cipot said...

ya Allah...

selamatkan lah sahabatku ni, berikanlah ksihatan pdanya & baby.. aminnn

zeti said...

syoknye dpt rasa suma tu :) pape pun take care ye wanie..

Zu said...

semoga wanie dpt mengaharungi cabaran time pregnant ni....semoga dpt anak yg cute,comel,cukup sifat,pintar and yg soleh/solehah....

Wanie sabar byk2 k...:D

yatie sawanila said...

biasalah tuh... pregnant esp first baby... masa my 1st preggy... dari pagi sampai mlm selama 5 bulan dok muntah... berat masa tuh pun 43kg.... bersabarlah....u can do it...
oh ya i ada open forum for parenting, appreciate kalau u blh share ur preggy experience... ramai mummy outthere blh share their experince