Sunday, September 13, 2009

:: The definition of Cuteness ::

Aqeef at 19days old


No matter how bad the pregnancy or the pain, it is all worth it in the end.

Having my son was the most wonderful thing that has ever happened to me.

Aqeef Luqman entered the world at 9.11am on August 22, 2009 , 1st Ramadhan 1430H. He weighed 3.4kg and was 49cm long. He was perfect and gorgeous. He never stops amazing me. Aqeef is now 23days old and everyday with him is a dream comes true. He is the definition of cuteness.



Azhar Dearie,

Thank you for being so supportive of me through 'this journey'.
It was an amazing experience. You completed me, and Aqeef completed our life...

I love you,honey~!



Thank you ALLAH. Syukran jazillan.



Wednesday, August 26, 2009

:: 40weeks & 2 days.. finally.... ::




Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah... the newest addition to our family has arrived.
We welcome with love our little cute extension


(Name : Undecided yet)


22 August 2009 | 1st Ramadhan 1430H | 9.11am
3.4kg | Baby boy





Oh yeah!! Daddy has someone new to watch football with!! Cool~!

Friday, August 21, 2009

:: ...soon~!! ::

Owhhh contraction....~!!
Pray for me and my baby....


Salam Ramadhan to all!

Sunday, August 16, 2009

:: Belum lagi yer... ::

Just recover from bad fever...
Selepas 13 drip air dimasukkan ke dalam badan...
Barulaaa gone segala jenis virus yang menyerang...
Lebam tangan kiri dan kanan...

Huhuhuhu...
Baby masih lom mahu kuar dari dalam pewut..
Agaknyer dia syiokkk duk lam sana ek..
Kicking me from the inside... ngengengengenge

Baby owh baby, gugu gaga erra pun dah abis..
Bile mo kuar ni??????

Overdue or not? I'm still waiting....

Wednesday, August 5, 2009

:: Ngidam Kasut Lak... ::

Dah makin hampir nak deliver,
Sempat lagi me fikir psl nak shopping kasut... nge nge nge
Mana taknya, I think, lebih dari half year dah tak shopping kasut.... huhuhu
Last shopping pun, rasanye beli sandal Scholl, tu pun sbb dah preggy, so I need sandal yang comfortable and tak sakit kaki bile pakai...

Diam tak diam, dah masuk bulan August...
Kejap je dah nak sampai ujong tahun.
Hurm, tak lama lagi Ramadhan... 15hari mcm tu je lagi..
Bile sebut pasal Ramadhan, erm.. not sure laa tahun ni me berkesempatan tak nak berpuasa..
Sbb time tu masih dalam my confinement period..
Kalau ikut my expected due date, pagi raya pun lom habis confinement lagik...huaaa

So, NO baju raya for me la dis year.. yang ada cuma bengkung raya wahahaha
But theme color utk raya tahun ni for the whole family is RED!! Meriahhhh


Tadi masa jenjalan kat online shop.. hehehe terjumpe kasut ni..
Wahh I loikkkeee... cute.. rasa cam princess.. tumit pun flat ajer...
But too expensive gak..



Sandal ni pun mencuit hatiku... suke kt tumitnye... bentuk love tu..
And masih berada didalam kategori mampu dibeli... huhuhu
But the thing is, me ni tak penah ada experience beli kasut online...
Satu sebab tak boleh nak test,kan silap beli size... kang satu hal plak
Normally bile tgk kt gambar lain.. bile dpt nanti of coz a bit different kan kan kan...

Nampak gayanyer, tangguh aje la niat nak shopping kasut sampai after raya.. wahahahaha
Raya nanti pakai selipar jepun jerk...

Got to go, nak setelkan keje..
Chow cin Chow...

Friday, July 24, 2009

Request For Tummy Play-Pad ::


Hmm..
Nak mintak dgn ayah, mesti ayah cakap 'No-no-no-no'
Nak mintak dgn paklong izhan dgn maklong idah, tak boleh sebab nak request hadiah yang lagi best dari ni.. ngiahahaha
Nak mintak dgn auntie yaya, hmmm cian auntie yaya tak keje lagi...
Nak mintak dgn uncle pa, nanti mesti dia cari kat lelong.com... i want brand new okay!! :-P
Nak mintak dgn auntie iyan, auntie iyan pun duit banje tok abah kasi.. hehehehehe

Nak mintak dgn umi tok, abah tok, tokma, tok abah...dah byk sgt contribution lain utk saya...
Kalau mintak dengan ami su ke, ami teh ke, ami long ke... agak2 dapat ke tak??? hahahaha

Last2, kenyit mata kat ibu...ibu mesti belikan... huhuhu sebab ibu mudah digoda...tapi make sure ayah takde... kalau tak mesti ayah bebel kat ibu... kang tak pasal2 ibu yang kena...ngiahahaha

Footnote: Ibu kalu boleh, semua dia nak beli... ^_^ (Insaf ibu)







Wednesday, July 22, 2009

:: Awaiting Little You... ::

me at 35weeks



Time really flies...
My baby is at 36weeks now.. & only 27days left before my baby's big day! Insya Allah.
Or maybe less than that...

I have nothing special to blog today...
Having a lot of womb cramps & back pain...
I couldn't sleep at all last night... mengiring ke kiri, mengiring ke kanan, terlentang, tertonggeng.. semua pun cant reduce rasa ketidakselesaan perutku while my little baby kept on kicking, smack-downing, dancing, aerobik-ing and etc until Subuh time...

Really can't wait to see my sweet little charmer, but at the same time.. I was afraid of labor..
Feel so nervous and scared..

I'm praying with all my heart, for everything will go well...
and I can let go this fear....


Footnote: I'm still fretting over baby names....

Thursday, July 16, 2009

:: Rahsia Hati ::



JANGAN LUPE TENGOK MALAM NI...


...AARON AZIZ....

wahahaha!!



Footnote: Letak nama Aaron Azhar, ada gaya jugak eh? :-P


Sunday, July 12, 2009

:: Newborns ::


Presenting.....


Amsyar Yusuf

2 June 2009

Amsyar Yusuf was born premature at 33weeks, 2.4kg on Tuesday 2nd June 2009. Ikut perancangan asal, Amsyar Yusuf dijangka lahir secara caesar pada 8 July 2009 due to his mom (Kak Anin) ada problem like me 'Placenta Previa Type 4'. But his mom, Kak Anin.. mengalami contraction yang kerap since pagi 2nd June tu, then doc terus buat operation on that day terus..

Actually, Kak Anin ni wardmate masa me warded utk kali ketiga harituh. Finally, setelah 12tahun menanti akhirnya, permata hati Kak Anin dan suami selamat dilahirkan... Congratulations....


Muhammad Amsyar

4 June 2009

Selang 2hari, my another wardmate, Kak Vaya pula selamat melahirkan baby boy yang encem... Muhammad Amsyar juga dilahirkan secara pembedahan caesar. After mengalami keguguran sebanyak 5kali dan penantian selama 6tahun telah berakhir dgn lahirnya Muhammad Amsyar pada 4hb June 2009, born at 35weeks, 2.39kg.

Congratulations Kak Vaya & suami... nanti ada free time, me pegi visit u and ur lil cute hero yer..


Akif Emirul

30 June 2009

Hye, this is Akif Emirul. First baby my wardmate jugak, Emira. Ketiga-tiga my wardmate dah selamat bersalin.. tinggal mak buyung wanie aje belom... wahahaha. Akif was born at 38weeks, pun secara caesar disebabkan.. maknyer Emira, tak sakit2 selepas 3 kali induced. Emira ni pun cam wanie gak, on-off masuk ward.. ada masalah air ketuban and kedudukan bayi songsang..

Apepun, semuanya dah selamat.. Akif selamat dilahirkan pada 30hb June 2009, 1am dgn berat 3.06kg. Selamat berpantang yer Puan Emira...


Puteri Iffah Husna

8 July 2009

Tahniah Achik!!!
On 8th July 2009, my cousin, Achik has safely delivered - healthy & cute baby gurl, 2.2kg.
Baby gurl ni diberi nama Puteri Iffah Husna. Expected due date sepatutnya end of July, tapi disebabkan Achik kena high fever, Achik kena bersalin awal...

Cant wait to see u, husna!! Tunggu Auntie Wanie balik Terengganu nanti yerk.... huhuhu
Apelah present Auntie Wanie nak bagi kt Husna yer...


Aina Najla

11 July 2009

Jeng jeng jeng, ni plak anak ex-collegemate wanie, Nani. Aina Najla was born at 39weeks 5days, 3.48kg , normal delivery.Huhuhu so tembam pipi dia, likes her mom... ekekeke.

Nani & husband nikah same date dgn me & Azhar... huhuhu nani jugak laa teman bergossip me hari2... gosip ibu2 mengandung.. Now, me dah takde geng nk bergossip, since nani tgh sebuk berpantang di rumah parentsnya..

Apepun Nani, congratulations... njoy ur confinement yer!!!


Owh ya...
Tak lama lagi, turn Aishah, my ex-housemate & Milie, my kazen too...
Masing2, anytime aje boleh deliver... huhuhu

Good luck to both of you ya!!!



As for me, 36 days to go... maybe awal or later than dat...ouch soo nervous!!!





Friday, July 10, 2009

:: ....demam ghupernyer.... ::

Dah lama tak hapdet blog..
nak kata malas, memang malas pun...
pastu takde mood nk berblogging...

Currently bz dgn job Arjuna Reskinning tu...
Then, tak boleh duduk lama2...
My last checkup at hospital serdang, was ok!
Berat baby pun dah 2.2kg...
Alhamdulillah, tak kena tahan ward lagi....cuak jugak!
Bile scan2, uri masih tak naik2, still type 1...
So, kena tunggu plak next checkup on 20th July nanti.

Pejam pelik pejam pelik...
Kandungan me dah nak masuk 35weeks...
How time flies...
2 3 hari ni, asyik sakit kepala, muntah...
So last nite, ajak azhar pegi klinik...
Cite2 dgn doc, doc ckp... 'awak demam ni..'

Owh, demam ghupernyer...
Sbb me tak rasa plak badan ni panas...
Tup2, doc ckp demam..
Boleh lak gitu ek...
Check blood pressure, pun ok...
Doc ckp, in final trimester ni, berlaku semula perubahan hormon.
Sometimes, sickness yg dpt masa 1st trimester tu datang semula...
Maybe lebih teruk dari tu..

Apepun, hoping for the best!
The biggest day of this journey will soon be here! I'Allah, 39days to go...

Till then, take care everyone...
Happy Weekend~!

Wednesday, June 24, 2009

:: Silih berganti ::

Ada ketika, hidup ini penuh dgn kegembiraan, kebahagiaan, gelak ketawa...
Ada ketika, hidup ini penuh dgn kekecewaan, kesedihan, iringan air mata...

Gembira dan duka itu sentiasa datang silih berganti...

Tetiba teringat akan perbualan ini;

Husband: Kenapa yer, kadang2 I rasa gembira sangat...tapi kadang2 I rasa sedih dgn tiba2.. without any reason

Wanie: U ada fikirkan ape2 ke?

Husband: Takde, sekejap I rasa hepi, tapi kadang2 tetiba je I boleh rasa sedih...

Wanie: Hurm.. mcm tulaa lumrah hidup. ada masa kite gembira, ada masa kite ketawa...

Masing2 terdiam seketika...

Husband: Erm... Ada perasaan gembira & ada perasaan sedih. Tuhan bagi kite kegembiraan supaya kite dpt lupekan akan kesedihan yg kite alami.. dan Tuhan bagi kite kesedihan supaya kite mengingati kembali kegembiraan yg kite kecapi...


22 Mei 2009

Tahniah buat pasangan Afiz & Farah Fadlina yg telah selamat diijabkabulkan...
Me tak sempat nk hadiri both kenduri disebabkan masih berada dlm wad ketika itu...
But I'm so hepi for both of them...
Rasanya belum terlewat utk wanie ucapkan selamat pengantin baru kepada mereka..
Semoga selamat menjalani kehidupan berumah tangga.
Afiz is ma fren, juga one of Azhar's bestfren dan merangkap org tgh yg bertanggungjawab menemukan me & azhar.. WINK WINK!!!

Alhamdulillah, now he's married!!


Tahniah buat Afiz & Farah

But then.....

22 June 2009

Setelah genap sebulan mereka bernikah.. adik mereka yang dikasihi telah pergi menemui Illahi..
Sesungguhnya, Allah mengasihinya dan mengambilnya lebih awal dalam dakapan kasih-Nya.


Al-Fatihah buat arwah Afdzal, the man in blue...

Memang tidak mudah utk mengikis rasa rindu kehilangan orang yang dikasihi.
Itulah tanda-tanda kasih sayang. Tidak mudah juga untuk memujuk kesunyian hilang teman dan tempat bergurau senda. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

"Kalau setiap orang itu berupaya memikiri tentang ketetapan Ilahi, qadak dan qadar ketentuan Allah, kesedaran akan timbul, bahawa tidak ada manusia yang berupaya mengubah ketentuan-Nya. Allah Maha Mengetahui rahsia yang tidak terungkai oleh pemikiran manusia di atas ketetapan-Nya.Kematian adalah rehat daripada kedukaan dunia"
- Dr Amran Kasimin

Dear Afiz & family,

Our heart is filled with sadness at your loss of Afdzal.
Our thoughts are with you and your family...
Wishing you peace & healing...
Semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. AMIN

Al-fatihah.


Deepest sympathy;
Azhar & Irwanie


Pic Sources - Credit to Faizul

Friday, June 19, 2009

:: Wad 5F ::

Hye all,

It's been a while seen I last update my blog!
Not bcoz of 'BIG M' datang melanda...
I got a lot of stories to share... mcm2 kisah ada... but when it comes to 'sooo many', then dunno where to start... ehehehehe..plus not in da mood to blog laa...
Lagipun almost stories yg dah basi.. especially stories dat not-so-great laaa...

Well, I'm 32 weeks pregnant now...
After a few babak 'anak wayang' , syukur alhamdulillah... I have come dis far.
Thanks to Allah Almighty for still giving me a chance, to keep on caring my baby...
Its about another 61days to go.. until my EDD..
Either normal or Caesar delivery - kena redah jugak... :)

As for my pregnancy updates, me & my baby doing pretty fine except for my back aching & having heartburn...Hurm.. it makes me feel quite uncomfortable... since I start experiencing it in the second half of pregnancy...
Latest scan I had on 4th June (30weeks), my baby weight was around 1.5kg. My baby actively kicking, playing, moving, dancing & lepaking inside my belly while his mom keep on gaining weight... ayoyoooo...

My last checkup at Hospital Serdang was on 21st May 2009 and jeng jeng jeng...
Again, I was admitted to the hospital so that the bleeding can be monitored.
Damn bored I tell you!!
Masa tu, I was given 'dexa' injections to help my baby's lungs mature just in case he was born early (premature labour). Mental & fizikal mmg 100% tak ready lagi to give birth..
Lagi2 memikirkan my baby yg masih kecil lagi..

Dah jadi super senior dah kat WAD 5F tu.. Doctor2 pun semua tersengih 'Eh, akak ni lagi...'
High blood pressure la jugak...when the doctor asked me to stay in the ward until my baby is ready to be born... owh no! Lagi 2bulan maaa...Terus sms-ed Incip Azhar and he replied,

'Xpelah sayang, thats the best for you and our baby, eventhough not the best for me. Kita sama-sama bersabar eh. ;)'

Hurm, terus hati jadi sebak.. :(
Well, alhamdulillah.... After 2weeks me 'diperap' (pinjam ayat doctor) in da ward, I'm being allowed home again... YAHOO!! Yes, I'm at home now!!! Luckily, masa buat last scan on 4th June tu, placenta dah moved up sedikit... from PV Type 2, dah jadi PV Type 1 Anterior....
As mentioned by doctor, the placenta is still positioned low but the baby still can be born vaginally...

Thanks to everyone that has been praying for me and my baby...
Eventhough, masih keep on bleeding on & off ni, but I hope that everything will be fine...
My next checkup, 2weeks from now.. harap2 laa result ok!

Dah tak larat ni, sakit pinggang!
Till my next entry (entah bile la plak..), see ya!!

[miss my wardmate badly - kak anin, kak vaya & emira]




Tuesday, June 9, 2009

:: His Birthday ::



To my dear hubby,

HAPPY 30TH BIRTHDAY!!!!

Me & our baby wish for you :-

1.more happiness & happy memories

2.good health

3.become richer (so dat we can shopping more and more...hahahaha)

4.more success in your career
5.more opportunities for your personal growth


You’re the breath of life in US...
Do not worry about your age, at least you get to turn a page.... :)


Million hugs from;
Two of US




Tuesday, May 19, 2009

:: Ada satu citer nih... ::

Entering Final Trimester


Last Saturday rasa mcm public holiday je utk me.. hihihi
After bout a month me asyik terperuk dlm wad n rumah..
No jalan2 cari makan, no enjoy2, minda mmg tak berkembang langsung rasanya time tu..
So, sabtu tu pujuk2la the husband.. bawak me jenjalan..
Sbb rasa mcm dah ape jer badan and minda ni..
Tatau ape dah jadik kt luar nun..

Luckily azhar agreed.. tu pun tatau nk gi mana..
Syaratnyer takleh gi jauh2..
Kalu ikutkan mmg takleh gi mana2 lagi pun..
So MINES paling dekat yg Azhar agreed nak bawak.
Plan nak la beli barang baby skit2.. since me asyik masuk wad.. n bleeding..
So no time utk shopping.. tatau la if incase, tetiba laa me terdeliver awal from the due date..
Kena pinjam baju aliloaqili la kot...hehehe

Sayangnya kat Anakku MINES, tak byk choice...
Lagipun me tak larat nak berjalan..
Masuk 2 3 kedai, dah rasa nak balik.. huhuhu
So, we had lunch at Station Kopitiam aje..
Lepak2 borak2.. sambil tgk gelagat manusia...

By the way, wanie nk share satu cite ni.. hehehe
Cite yang boleh dijadikan sebagai peringatan utk semua, especially.. yg ada anak kecil, bakal mendapat anak.. dan semua la yang ada anak sedara, anak angkat, adik2 yang masih kecil..
Ni berlaku masa on the way nk gi MINES la..
Azhar stopped kt Petronas, nak isi minyak...

Sampai je stesen minyak, rasa mcm pelik jer..
Ada satu kete ni, ramai plak orang berkumpul kat situ..
Erm.. me pun duk fikir.. apehal lak tu?
Ada orang pengsan ke dlm kete..

Nasibla Azhar isi minyak betul2 sebelah pam tempat kete tu parking..
So leh la me join 'jaga tepi kain orang' gak... hehehe
Cuaca time tu panas terik...
Owh rupanya ada budak kecil dalam kete tu.. rasanye dlm umur 2tahun camtu kot..
Me pun tak sure sgt laa...Budak kecil tu terkunci dalam kete ayah dia..

Dengar2 orang yg ada time kejadian tu cite...
Ayah dia kuar nak isi minyak.... Then mak dia plak kuar gi toilet.. So tinggal anak dia jer dlm kete.. Kunci kete ayah dia tinggalkan kt dalam... Hurmmm.. soo, tetiba anak dia pi tekan button 'lock' tu.. So semua pintu dah terkunci..

Aduiiiii...
Dah satu keje plak nk bukak pintu kete...
Semua bagi instruction kt budak kecil tu..
Suh bukak pintu..
Tapi budak kecil tu mana la nk faham kan....
Dia duk lepak je kat seat belakang..
Rasanya lama jugak budak kecil tu duk dlm kete tu...
Dlm keadaan kepanasan satu hal la...

Byk la usaha2 dilakukan..
Ada yg cabut getah kt tepi cermin... pun tak jalan gak...
Me tak tau la at last, cemana diorang solve kan prob tu..
Either ayah dia balik rumah amek kunci spare ke..
Pecahkan cermin kete ke..
Panggil tukang kunci ke.....Wallahuallam..

Tapi for me, ni adalah satu pengajaran utk semua...
Shud be, mak dia tak patut tinggalkan anak dia dlm kete sorang2 kan..
Either just tunggu sampai ayah dia selesai isi minyak..baru la ke toilet.
Or ayah dia patut buka tingkap dulu.. b4 matikan enjin..
Well, kdg2 kite selalu cuai..n tak terfikir pun hal2 mcm ni akan berlaku kt kita..

So, semoga dari citer ni, kite lebih prihatin terhadap anak2 kecil..
And sentiasa beringat...

I'Allah...

Tuesday, May 12, 2009

:: Mr Mama ::

ohooo...
I'm back to my working life...
Its been a month... I didn't go to the office... [poor me.. aduhhh]
I'm still in the 'quarantine' phase.. doing my works from home until my next scan on 21st May.

Soo many things going on.. and its really impacted my daily life...
GOD is testing me again and again... but as a human, when we encounter a challenge, we still have the freedom to choose how to react on it, right?
Every decision that we make has significance...

Spent my days - 2weeks at the hospital, mula2 sangat la bosan...
Of coz its good staying in the ward.. so the docs and nurses boleh monitor all the times.. even tgh tido pun diorang kejut.. nak check blood pressure...
Baju pun orang basuhkan.. makan pun orang sediakan.. eventhough paham2 jelaa makanan hospital..
Luckily, azhar belikan me game.. so belasah main game laa sampai tutup mata..
Kalau anak nanti asyik main game.. jgn salahkan ibunya yer.. hehehe

And its deeply touched, bile tgk anak2 kecil selamat lahir ke dunia...
Time tu dlm fikiran...and deep inside my heart... I'm waiting my next phase of life.. being a mom.. diri sendiri not sure, uhhh am I ready for that?

How time flies, begitu cepat masa berlalu....
Dipertemukan, bertunang, diijabkabulkan... and mengandung dlm tempoh setahun..alhamdulillah!!!
Yeah.. it will happen when it supposed to happen... dengan takdir dan kuasa Tuhan...
And not to forget, sebelum Tuhan menghadiahkan pelangi, pastinya hujan datang terlebih dahulu..Bcoz everything in GOD's hands... :)

I'm not blaming the faith...why I have been thru all this difficult path..
Bcoz life would never be "trouble free", I'm here just to share what I feel...
Life is about sharing?? hehehe...
God knows BEST!!
Juz hope dat, everything gonna be fine... and I can be much stronger than before...yeah!!
So far baby grows well!! lagi kuat dia berlatih futsal...

Currently, me away from all the housekeeping duties!! Azhar la yg jadi Mr MAMA... hew hew hew...
Dialah hang kebun, tukang masak, tukang dobi, driver etc...
But kdg2 dibantu oleh my lil sis, my mom n my mom in law... hehehe
Walaupun rumah ada tunggang terbalik skit... tapi takleh nk fikir skrg ni..
Oleh itu, anda2 tidak digalakkan utk datang ke rumah saya buat masa ni, ada pemandangan yang agak tidak menyenangkan :-P
But I noticed dat, Azhar lipat baju lagi cantek & kemas dari me!!! hahaha

I'm glad to have him in my life...
He teach me how to overcome these challenges...
Taking care of woman is not an easy job.!!
Sikit2 nangis, sensitip pun yer... hahaha..
but no matter what hard times we've been through....
My love has kept on growing for him and our little bundle of joy....

Being pregnant is such an amazing journey!!
Membesar dgn sehat, tak perlu minum milo pun... hahaha..
But as my fren said, 'dunt worry la.. pregnant mums are sexy in their own way...' hohoho I loikeee...
Skrg baru tau cemana mak kite dulu menahan sakit pinggang and belakang..dengan perut yang semakin besar...

{Saya semakin menyayangi mama saya} - MUHASABAH DIRI

me at 26weeks

[Morale of the story...]
*Trouble is part of our life, if we dont share it, we dont give the person who loves us a chance to love us enough...We must tell our partner what are we expecting from them and should ask what they expect from us...and how we favor people we love.....*

Sekian, sesi mengarut selesai. Tamated.

Saturday, May 9, 2009

:: I Wish I Could Tell You Mom... ::


with Mama & Aya...

I wish I could tell you, mama
How much YOU mean to me....
But there are no words to say
how much I ADMIRE you...
how much I APPRECIATE you...
how much I THANK you
for everything you've done.


"M.O.T.H.E.R," A word that means the world to me......Hmm... my mama, my friend so dear....

Mama,
Thanks for being you..
Sangat rindu kat mama...
Harap2, mama dapat datang next week...
Jasamu hanya Tuhan yang mampu membalasnya...
Semoga mama sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah..
Dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia...
Terima Kasih kerana bersusah payah membesarkan wanie...
Dun worry too much mama, I'll taking care of myself..
Love u badly!!

***********************************************

Umi,
Glad to have u too...
Oleh kerana didikanmu, wanie dikurniakan seorang suami yang baik..
Alhamdulillah... Tuhan mengizinkan wanie berada disisi umi dan azhar..
Jasa umi pun hanya Tuhan yang mampu membalasnya...
Terima Kasih sebab byk jaga wanie selama ni.. shud be wanie yang tolong azhar jaga umi kan..
Proud to be a part of your family!!


HAPPY MOTHER'S DAY!!!!
TO MAMA & UMI



Thursday, May 7, 2009

:: Homesick... ::


We've been through a lot twogether...

And at this period of time....
I miss my family badly!!!

Nak balik...tapi tak boleh...
Tak boleh sebab saya sayangkan diri saya, baby & family saya....
So, keinginan itu harus diketepikan dahulu...

Like Aboh said,
'Sabarlah..wanie, ada hikmah kenapa Tuhan menduga sebegini...'


It was an amazing journey actually!!! :)















Monday, May 4, 2009

:: Aura Aurellia ::

Gambar dicilok dari my boss's blog.. ya ampun...

Sebaik saje kuar wad harituh, my Boss called.
Cit cat pasal Lagenda Aurellia ni..
Sangat eksaited!!! Uhuhuhuhu...Cant wait for this project...
Not sure yet.. cemana I can get involve....

Anyhow, wanna say Congrats to my dedicated boss and his friends!
At last, diorang dapat peluang to do it!! yeahhhh

Actually, this Lagenda Aurellia project has been approved by Cradle Investment Programme and the team will start developing it soon.

It's actually a free online game. nak tau lebih2... TUNGGGUUU!!!

Sunday, May 3, 2009

:: May Allah protects my baby... ::


Every day counts.
Not in a good mood for blogging these days...
I'm currently sick...
I am just about 25th weeks pregnant.

*******************************************
[ADMITTED]

Rested at home for a while, my 'brownish' discharge got out of control...
I was admitted to the hospital and having bed rested in the hospital for 5days & 4nights.
Went home to bed rest and now, still had minimal bleeding off and on...

*******************************************

[LOW-LYING PLACENTA]

Actually, punca 'brownish' discharged tu adalah di sebabkan oleh low-lying placenta.
My scan at 23 weeks showed that the placenta (uri) is lying at 2cm from the cervix.
As mentioned by the doctor, chances of the placenta to move up (the placenta will migrate), is still there since kandungan saya belum sampai ke usia 28weeks.

I should be careful.... no heavy lifting, no stress, tak boleh drive, tak boleh byk bergerak..
Erm.. even saya berjalan2 dalam rumah jer pun.. still lagi bleeding...
Doctor cakap, uri saya agak matang dari usia kandungan.. which may required to deliver early (kemungkinan).

Pic source: babycenter

Saya punya case adalah 'Marginal Placenta Previa'
Actually I need to return to the hospital again.. sbb skrg the bleeding starts again...
Sangatlah boring kan duk kat hospital...
Arituh sampaikan suh Incip Azhar beli Buku Word Search tu utk hilangkan boring...


At anytime, saya akan dimasukkan ke wad semula...
Tgk kepada bleeding progress saya ni...
Air ketuban saya pun cukup2 jer ni..
Punca jadi mcm ni pun.. boleh jadi faktor genetik..
Sama case masa mama mengandungkan saya dulu...

Thanks to mama and aboh yang dah dtg 2 kali weekend...
Thanks to my dear husband.. yang kena ulang alik to hospital.. akibatnya kena keje over the weekend utk setelkan keje2 yang pending...
Thanks to lia yang sanggup beli meatball kat IKEA... utk mak buyong yg mengidam ni.. hehehe
Thanks to abah and umi yang setelkan process discharged from the hospital arituh..
Thanks to semua - sedara mara, sahabat handai yang sudi dtg melawat saya di hospital, di rumah... yang call, yang sms dan semualah yang bertanyakan khabar... :)

Hopefully, my placenta will moves up...

As long as I feel baby moving, I am okay...
Hoping for the best...

May ALLAH protects me and my baby... AMIN

Saturday, April 25, 2009

:: Tajuk apa2 ajer.... ::

me at 24weeks


Skrg kul 4.30pagi..
Terjaga terus takleh tido...
Cuba nak tido balik.. since badan rasa sangat penat..
But still tak boleh nak continue tido...

Dalam fikiran, duk fikir I still got alot of works to settle..
So, bangun basuh muka.. on laptop...
Senyap2 bangun, supaya semua orang tak terjaga...
Menjeling kat Incip Azhar kat sebelah.. kusyuk betul dia tido..
Lately, dia melalui beberapa hari yang agak sukar...
Just hope that, dia mendapat tidur yang berkualiti, so esok pagi badan dah refresh semula..

Mama & aboh ada dtg from Terengganu..
Rasa ilang skit stress since dpt tgk wajah2 mereka..
Hurm.. baby pun dah woke up ni..
Terasa tendangan dia.. :)

Went for detailed scan last evening...
For the first time, mama n umi temankan.. hehehe rasa mcm anak manja betul aku nih..
So far, baby punya weight doctor kata ok...
As for usia 24weeks, baby dah gain weight 630gram, which is OK, doctor la cakap..
But yg agak merisaukan, the doc said.. my baby tak berapa aktif... dia tak byk gerak..

Me not sure la ape punca baby tak aktif..
Sebab doc ada mentioned jumlah air ketuban tak brapa byk..
Means tak mewah sgt la for the baby.. cuma cukup2 jer..
I guess, baby tak banyak bergerak maybe disebabkan air ketuban jugak...

Hopefully, everything gonna be alrite..
Perut terasa lapar.. kena cari something kat dapur ni..ehehehe..
Layan milo ngan sekut Jacob, adalah menarik jugak.. hahaha...

Banyak lagi nak kena setelkan job UTM..
Project yang me pun tak sure kesudahannya..
But me dah try the best utk setelkan..
Hopefully.. Tuhan menampakkan harapan :)

Proposal pun ada yg pending..
Oklah, nak continue buat keje..

Sekian, luahan hati disubuh hari... :)

Friday, April 24, 2009

:: Ku lihat HIJAU.... ::


Meriah plak my bedroom dgn langsir bunga2 nih...
Ohooo.. ekceli bought this kain langsir bout 1 month ago..
Then as usual.. me request my mom tolong jahitkan..
Langsir kat living corner harituh, umi azhar dah tolong jahitkan...

Jatuh chenta dgn design bunga2 tu.. time pi Ikea last month..
Kebetulan mcm kena jer dgn dinding bedroom yang dah sememangnya kaler hijo...
Huhuhuhu...elok la tu... kaler aircond pun hijooo..

Ku lihat HIJAUUUUUU.....!!! Rasa mcm nak raya jer nih...
Ha, piring hitam dalam frame kiri n kanan aircond tu jangan tak tau..
Incip Azhar artis rakaman dolu2... masa zaman guna piring hitam.. hahahaha


Apapun mama, thanks ya tolong jahit langsir!!

Monday, April 20, 2009

:: Sangat, bangat & sooo ::

S.T.R.E.S.S

Kan dah kuar airmata.....!!!!!