Sunday, May 3, 2009

:: May Allah protects my baby... ::


Every day counts.
Not in a good mood for blogging these days...
I'm currently sick...
I am just about 25th weeks pregnant.

*******************************************
[ADMITTED]

Rested at home for a while, my 'brownish' discharge got out of control...
I was admitted to the hospital and having bed rested in the hospital for 5days & 4nights.
Went home to bed rest and now, still had minimal bleeding off and on...

*******************************************

[LOW-LYING PLACENTA]

Actually, punca 'brownish' discharged tu adalah di sebabkan oleh low-lying placenta.
My scan at 23 weeks showed that the placenta (uri) is lying at 2cm from the cervix.
As mentioned by the doctor, chances of the placenta to move up (the placenta will migrate), is still there since kandungan saya belum sampai ke usia 28weeks.

I should be careful.... no heavy lifting, no stress, tak boleh drive, tak boleh byk bergerak..
Erm.. even saya berjalan2 dalam rumah jer pun.. still lagi bleeding...
Doctor cakap, uri saya agak matang dari usia kandungan.. which may required to deliver early (kemungkinan).

Pic source: babycenter

Saya punya case adalah 'Marginal Placenta Previa'
Actually I need to return to the hospital again.. sbb skrg the bleeding starts again...
Sangatlah boring kan duk kat hospital...
Arituh sampaikan suh Incip Azhar beli Buku Word Search tu utk hilangkan boring...


At anytime, saya akan dimasukkan ke wad semula...
Tgk kepada bleeding progress saya ni...
Air ketuban saya pun cukup2 jer ni..
Punca jadi mcm ni pun.. boleh jadi faktor genetik..
Sama case masa mama mengandungkan saya dulu...

Thanks to mama and aboh yang dah dtg 2 kali weekend...
Thanks to my dear husband.. yang kena ulang alik to hospital.. akibatnya kena keje over the weekend utk setelkan keje2 yang pending...
Thanks to lia yang sanggup beli meatball kat IKEA... utk mak buyong yg mengidam ni.. hehehe
Thanks to abah and umi yang setelkan process discharged from the hospital arituh..
Thanks to semua - sedara mara, sahabat handai yang sudi dtg melawat saya di hospital, di rumah... yang call, yang sms dan semualah yang bertanyakan khabar... :)

Hopefully, my placenta will moves up...

As long as I feel baby moving, I am okay...
Hoping for the best...

May ALLAH protects me and my baby... AMIN

9 comments:

mYpRecious said...

Wanie, rest banyok2 neh.. jgn stress sgt.. org doakan wani dan baby sehat sokmo.. Take care..

Luv,
Che che idah..

CoNniE said...

laaa hai.. kena warded ekk.. ehm.. ape pon ku doakan baby & wanie sehat2 selalu...

take care ek...

zeti said...

risaunye..
hope wanie & baby x pape
nnt jgn stress2 sgt ye
ckp kat bos, jgn bg byk keje sgt.. eh, bole ke mcm tu :P ehehe..

Munirah Abd said...

Take care wanie..
jaga kesihatan elok2x ye..
jaga baby elok2x juga..
hope kedua2xnya sentiasa sihat2x belaka...

Noy said...

my fren pun have the same problem..u definitely cannot do too much work even standing..Ni yang kena banyak MC ni..take care or urself,k..kesian baby and ur self...

Elyn said...

i'allah d baby n mama nyer akan dilindungi allah..... muah!!!

Anil Wanina said...

ni sbb pk byk sangat keje la nih.. rehat byk2... jgn tensen2... wokey.. semoga semuanya selamat.. amin...

Anonymous said...

insyallah wanie akn ok... take care n rest byk2 ok

Ee said...

sabar ye... nak tolong tak dapat, doakan condition wanie akan makin ok je