Wednesday, June 24, 2009

:: Silih berganti ::

Ada ketika, hidup ini penuh dgn kegembiraan, kebahagiaan, gelak ketawa...
Ada ketika, hidup ini penuh dgn kekecewaan, kesedihan, iringan air mata...

Gembira dan duka itu sentiasa datang silih berganti...

Tetiba teringat akan perbualan ini;

Husband: Kenapa yer, kadang2 I rasa gembira sangat...tapi kadang2 I rasa sedih dgn tiba2.. without any reason

Wanie: U ada fikirkan ape2 ke?

Husband: Takde, sekejap I rasa hepi, tapi kadang2 tetiba je I boleh rasa sedih...

Wanie: Hurm.. mcm tulaa lumrah hidup. ada masa kite gembira, ada masa kite ketawa...

Masing2 terdiam seketika...

Husband: Erm... Ada perasaan gembira & ada perasaan sedih. Tuhan bagi kite kegembiraan supaya kite dpt lupekan akan kesedihan yg kite alami.. dan Tuhan bagi kite kesedihan supaya kite mengingati kembali kegembiraan yg kite kecapi...


22 Mei 2009

Tahniah buat pasangan Afiz & Farah Fadlina yg telah selamat diijabkabulkan...
Me tak sempat nk hadiri both kenduri disebabkan masih berada dlm wad ketika itu...
But I'm so hepi for both of them...
Rasanya belum terlewat utk wanie ucapkan selamat pengantin baru kepada mereka..
Semoga selamat menjalani kehidupan berumah tangga.
Afiz is ma fren, juga one of Azhar's bestfren dan merangkap org tgh yg bertanggungjawab menemukan me & azhar.. WINK WINK!!!

Alhamdulillah, now he's married!!


Tahniah buat Afiz & Farah

But then.....

22 June 2009

Setelah genap sebulan mereka bernikah.. adik mereka yang dikasihi telah pergi menemui Illahi..
Sesungguhnya, Allah mengasihinya dan mengambilnya lebih awal dalam dakapan kasih-Nya.


Al-Fatihah buat arwah Afdzal, the man in blue...

Memang tidak mudah utk mengikis rasa rindu kehilangan orang yang dikasihi.
Itulah tanda-tanda kasih sayang. Tidak mudah juga untuk memujuk kesunyian hilang teman dan tempat bergurau senda. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

"Kalau setiap orang itu berupaya memikiri tentang ketetapan Ilahi, qadak dan qadar ketentuan Allah, kesedaran akan timbul, bahawa tidak ada manusia yang berupaya mengubah ketentuan-Nya. Allah Maha Mengetahui rahsia yang tidak terungkai oleh pemikiran manusia di atas ketetapan-Nya.Kematian adalah rehat daripada kedukaan dunia"
- Dr Amran Kasimin

Dear Afiz & family,

Our heart is filled with sadness at your loss of Afdzal.
Our thoughts are with you and your family...
Wishing you peace & healing...
Semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. AMIN

Al-fatihah.


Deepest sympathy;
Azhar & Irwanie


Pic Sources - Credit to Faizul

3 comments:

Aiyda said...

Al Fatihah...

* Suke duke silih berganti umpama malam berganti siang....

zeti said...

btul tu wanie.. idup kita ni umpama roda.. kjap di atas & kjap di bwh..

Al fatihah buat arwah & tahniah buat kwn wanie..

aishah said...

Al Fatihah