Wednesday, January 28, 2009

:: Dok breti bretok makang.... ::

Mak buyung bercanda...

Yeehaa..
Ramai sgt request nak tgk latest pic of mak buyung...
Haa tu dia mak buyung yang belum buncit tapi semakin mengembang...
Sekarang ni kembang setaman... tak tau la nanti bile dah kembang sepadang..
Cemana plak ghupernya..
Apapun doa2kan laa kesihatan wanie baik2 saje jer..

Silonok bangat dapat balik kampung..
Semua pun mak buyung bedal..
Nasi dagang, nasi minyak,bekang pulut, nasi kapik, pulut nyior, cendawan goreng, tamin sari kacang, kueh teow kungfu..Hahahaha.. ya ampun...
Orang ganu kata 'dok breti bretok makang....'
Tapi nak wat cemana kan..
Nak balik kampung, jarang2 sekali dpt balik..
Tapi sekali balik.. semua pun nak makan...
Kat Terengganu, mcm2 jenis makanan ado...
Nikmat giler... ada RM5 leh beli mcm2 kuih...
Tapi yang pastinya, mak buyung punya hajat nk makan ketam masak gulai lemak sudah tercapai... ngeh ngeh ngeh...

Macam kami plak yang nyambut rayo cino..
Hehehe tapi yang syiokknya dpt kumpul gather ramai2..
Mostly kazen yang duk jauh ada balik cuti kali ni..
Pastu plak.. yang berlawan membuyung pun ramai.. hahaha alhamdulillah...



Nila aktiviti pertama yang kami lakukan sesampai jer kat Kuala Terengganu..
Singgah kat Pantai Kelulut.. my hubs la yg eksaited sangat nk tgk pantai..
Sempat la jugak kutip kulit kerang.. utk FIL.. nak buh lam akuarium..
Yang sorang lagi tu.. penumpang yang letih dia mengalahkan driver... hehehe

Balik kali ni, tak byk snap gambar,
Mak buyung takde mood.. mabuk kete... $%^$^%^&#%#$^$%%^%


Sekian....daaaaaaa

2 comments:

Elyn said...

owh pandai kaber kekembangan setaman tu.... snap pic jauh2 ek hihihi

Warnawanie said...

hahaha...

salahkan incip azhar!!