Tuesday, January 20, 2009

:: Looking For Something New ::

huhuhuhu...
pencarian 'something new' sudah bermula....
actually.. me n hubs looking for a new sofa...
nak letak kat family hall... dlm erti kata lain.. kat tempat nengok TV.. lepak2ing...
kat living room buat masa ni... kami stick pd our rotan set... ada rezeki nanti.. kendian2 laa make over semua.. nak make over rumah need a lot of $$$$$$$.

since ruangan utk tempat tgk tv sgt la terhad...
so we need something yang sgt cumil... secumil rumah yang kecil... hehehehe
kang beli sofa besar gedabak.. takde space ler pulak nak lalu...

hajat dihati.. mcm nk convert dining room skrg jadi tempat tgk tv...
sebab space kat situ agak besar...
tapi incip azhar mempunyai tahap kemalasan yang tinggi utk mengalih wayar2 berserabut astro.. so abaikan jelaa hajat mak buyung ni...

hmm.. last weekend jenjalan kt plaza perabot baru kt equine park.. valencia..
nice.. sgt ler besau n exclusive.. tetapi semuanya perabot memahal..
out of our budget...
now, everytime nk beli apa2.. kena fikir pasal 'my little one' yang bakal lahir..
yang tu lebih patut diberi keutamaan...

Cute tak sofa ni.. sgt unik bentuk dia... tapi tulaa.. material dia mcm belle suade... nama sofa ni MAWWI... hahahaha but hubs alah dgn benda2 yang ala baldu ni... pasal dia asma...but i love the color.. cokelat...

yang ni pun menarik design dia.. tapi takde tempat nk bersandar lor... ni kalu2 guest dtg tak cukup tempat tido.. leh suh tido pat sini.. hehehe 2 in 1... tapi design ni konpem incip azhar reject...

sekarang ni trend orang suke sofa L-Shape. me pun minat jugak.. but mostly yang me suke.. mesti besar2 gedabak sofanya... mmg takde harapan nk letak kt space rumah yg cenoek tu... design yang kat bawah ni ada 2 color, merah n blue.. korang tau tak kat mana lagi ada choice sofa yang 'extravaganza'!! hehehe.. tak kisah ler design dia mcm turun dari planet ke janji tak sakit 'muntut' nak duduk lepak2.. hehehe


Gambor2 tu semua wanie cilok dr: www.cavenzi.com

Oklah.. mo keje sudah... happy tuesday!!!




5 comments:

mYpRecious said...

sofa meroh tu lawo la wani.. org pun soke.. huhu.. Kat umah kat besut pun beli sofa L kaler meroh juge.. ihik.. :p

Elyn said...

err kalo nk sofa cumel2 cr die ikea pasai akak pun ade sofa cumel lam bilik yg cumel gak.... hihihi

Zu said...

cute la colour brown tu:D

nURmALa mAZLan said...

Wanie…
Loan umah kita baru approve..uhuks~~sedih arr..nnt dah kahwin nak dok mana? hehehe

princess~syeena said...

wanie,

dah jumpe sofa lum???

try cari kat Giant BK...kat situ ade kedai perabot Bahagia...murah2 sofa kat sane...cantik jugak...actually murah dari cavenzi sbenarnye...

sofa set ngan dining set syeena sume beli kat sane...have fun shopping...

best tau shopping brg rumah!!