Thursday, February 19, 2009

:: Eh, wanie update laaa... ::

View from my office, Level 12, Menara Luxor, Tropicana

Hi all,
Hope everyone is doing well...
Me? I'm ok, baru jer buat checkup last 2 days..
As usual, blood test menunjukkan me 'anemia' again...
Rasanya since b4 pregnancy lagi me mmg slalu kurang darah...
But doc said, its normal for pregnant woman.. so tak perlu risau sgt...
Btw, if darah me tak cecah 11 gak next month, doc akan buat follow up checkup every 2 weeks.. hohohoho... hari2 kena bedal kerang n hati ayam la cenggini.

Owh ya, juz a short updates about my new office..
Erm... new environment yang sgt 'professional'.. hehehe nk memekak pun rasa mcm tak best..
Everyone sgt komited kepada kerja.. Duduk n penuh concentration.. me and yon pun ala2 segan nk dgr mp3 thru our pc..

Officemate mostly chinese.. beberapa kerat jer Malay.
Lagila kesian.. only me, yon n cik ni pempuan kt situ... hehehe
Tak sempat nak beramah mesra dgn semua orang lagi.. since everyone mcm bizi dgn keje memasing.. Property Manager, namanyer Incip Azhar ok!! pun jarang2 ada kt tempat dia..

Btw, keje kat Tropicana ni sgt menguji kesabaran la... Bukan ape, kena berdepan dgn traffic jam yang amat menyakitkan hati.. even lalu highway pun, dah nak sampai rumah pun jem jugak.. Rasanya from Bangi to Tropicana.. kalau tak jem boleh la sampai dlm 45min. Kalau jem, hurm.. sejam lebih baru sampai... mak buyung ni selalu jer lapor dlm kereta... hihihihi itulah lumrah hidup di Kay El kan...

Owh ya, kite pun dah tgk Upin & Ipin.. "Best..Best..Best"... Budak cumil ni pun ikut sekali...
Siap ajak kitorang pi tgk lagi... hehehe...


Sesi memakai stokin, sebelum masuk panggung.. hihihi


Yeah.. esok mama nak mai KL!!! boleh la nak mengada2 skit suh mama masak macam2.. :-P
Tapi actually ada plan nk ajak family dinner kat luar... erm, korang2 ada idea tak kat mana makan best utk seisi keluarga? Pastu alang2 celebrate la birthday minah jepung ini... huhuhu

Oklah, got to go.. hutang che che idah carry forward to next entry OK!! :D

5 comments:

eya said...

a'ah la wanie hapdet blog..suke2..hehe

CoNniE said...

ic.. bangunan ni kalo balik Ipoh salu nampak, dia tepi jalan je kan.. hehehe...

Anemia ni keturunan ker? ehm..

Mom's food... wahhh best la..lps ni order je dr mama wanie... heee.. best best...

Zu said...

amboi hepinya mama nak dtg...

nURmALa mAZLan said...

Sepatutnya nak tgk upion ipin semalam..tp x dan sbb ada kerja lain..uhukss~~

Anil Wanina said...

nice view from office... :)