Wednesday, March 18, 2009

:: i HEART you olsss... ::

Our happy family


Walaupun tgh tak brapa sehat, tapi wanie happy sgt sbb hari ni wanie dpt rasa baby gerak2..

Wanie berharap sgt2, sakit yg wanie hadapi ni.. tak menjejaskan kesihatan baby wanie...

-----------------------------------------------------

Owh bahagianya... bile mama and abah datang kolumpo last week...
Dah tangguh dari seminggu ke seminggu..
At last, diorang selamat juga sampai ke teratak cumilku...
But now, diorang dah balik to Kay Tee semula...
My lil sis dah nak pegi PLKN lagi 2 hari...
Harap2 dia boleh cope dgn environment kat sana...
Luckily, dia kena kat Kuala Krai Kelantan...so takde la jauh sgt..
Bolehlah aboh selalu melawat hehehe...

3 days my parents kat KL...
Owh sungguh nikmat sbb me dpt minum teh tarik mama every the morning!! wahahah
The Best TEH TARIK ever!!!
Then mama and adik bowat Puding Roti...
Pastu adik masak nasi goreng Cendawan.... hihihi
Pulak tu macam-macam mama bawak from Terengganu.. ada kopok lekor, kopok keping, bepang, kepek taktau nama...boleh tak... hehehe and etc...
Kerja wanie MAKAN ajer... :-P

As usual, activity utama bile diorang datang adalah 'SHOPPING!!'
Saturday morning, we headed to IKANO Damansara...
My sis Lia nak cari baju 'dinner' dia... dinner utk final year engineering student.
Adik plak nak cari kelengkapan nak gi PLKN...
Mama... of coz nak shopping baju and yg sewaktu dengannya...

Si budak nomek Aina pun terjebak sekali dalam activity shopping ini... hihihi
My hubby tak dpt join sbb dia kena mai opis... buat data migration!!
Masuk jer BRANDED OUTLET (eh betul ke nama kedai ni...) kami ter >

- beli baju budak nomek Aina (gara2 kasi dia pakai gaun takde lengan.. so, aina kesejukan..wakakaka)
- aboh beli kemeja kerja dia..

Then, aina tak henti2 said 'Auntie Wanie, aina lapar ni....'
Aiseh, kesian budak nomek ni... berulang2 jugak ler dia gitau me dia lapor... tapi semua orang duk syiokkk mengshopping... hehehe
At last... kami lunch kat Seri Penang...
Memang hajat nak belanja diorang makan...


Aya, Adik and Aboh

at the other side, mama, me and budak nomek Aina


me and aya makan ni -> Penang Special Fried Rice

Nasik Lemak ni adik yang order


Pineapple Fried Rice ni abah and mama punye pilihan!!

Actually, terlupe nak snap pic menu pilihan budak nomek..hihihi

So untuk Aina, me orderkan Menu for Kids -> Fish and Chip, dgn Soya Bean

Ayam Pandan ni me order for mama and aboh... (He said 'Sedak')


mama yang tgh kusyuk makan!


Aya tak penah miss utk berposing okey!!

Wohoooo very2 the 'seeh' (tau ke seeh tu hape?) ekekeke...
Semua pun surrender dah makan kat situ... sangat la banyak...
But makanan dia worth it dgn harga la...
Banyak and sedap...

Juling gak la mata nengok bil time nak bayar... hihihi
But, sekali sekala... i dun mind.. janji diorang enjoy the food...
Perut dah kenyang, activiti membakar lemak bermula semula..

Serang IKEA plak.. ekekeke
Ramainyer umat manusia there...
Macam2 hal, macam2 ragam...
Budak nomek Aina dah selamat dlm playground IKEA tu..
So senang jugak la kami nk mengshoppingkan diri..

IKEA Sales!! hohoho gile la...
Kecundang gak la me kali ni...
Tershopping a few things utk our cute home... ekekeke
Kalau dtg dgn Azhar, gerenti tak dpt kelulusan punye...hihihihi

Anyway, kami end up dgn membeli barang satu troli ni!!
Saturday yang sangat memenatkan tapi best gilak!!!

i HEART you ollsss...!!!

By the way, nak wish Happy Birthday to my sis in law, Che Che Idah.. yang sambut ulangtahunnya semalam... May GOD alwaiz bless u and Yayam... ;)




7 comments:

eya said...

bape la hege mkn2 tu ek,dengo wanie kate cm juling tgk bil..huh..

zeti said...

best kan dpt bkmpul camni.. msti ilang rasa rndu wanie kat family kan :)

Warnawanie said...

Eya: Erm, takde la mahal sangat... but takleh ler nk lepak makan selalu... hehehe

Zeti: Really2 enjoy!! Sangatlah happynyer, of coz sudah ilang linduuuu :-P

Elyn said...

woh mkn x hengat!!! x pe nnt lps beranak nnt lu pikir la camne nk slim down hahahahha.......

Zu said...

wah shopping sakan....makan sakan....:D

♡ Eibu June's ♡ said...

salam wanie...
wah sronok tu emak ngan abah datang
dah dpt minum teh tarik mama???
sudah semestinyalah disitu...hehehe

Seorg anak yg baik sempat lagi bwk family pg jln...
mmg sronok kalo dapat berkumpul cam gituh kan...

x pe hari ni ibu nk balik kg...
yea dapat gak kumpul ramai2..

sebelum terlupa time kaseh sbb sudi komen..
cam terpakse gitu eh..sowi eh!!!

~OKey dear-> jaga diri
-> jaga kesihatan
-> jangan penat2 sangat
=>>terlupa plak 1 perkara nih
kate org...kalo nak ank pompuan
-sebelum ngandung lagilah
-makan sayur + ikan aje(maknanya jgn amik daging)
-kalo nak anak lelaki
-sebelum ngandung gaklah
-makan daging, x kira ah lembu ke kerbau ke
*ibu mmg x mkn daging sbb tu ank2 ibu yg atas 3 org sume pompuan
*sebelum ngandung yg lelaki ibu paksa diri ibu makan daging sampi muntah2-Allah kesian gaknya dia bagilah lelaki akhirnya....
*cubalah selagi iya tidak memudaratkan...
(*)mmg tipikal sorg ibu....
x habih ngan pesanan...hehehe

Munirah Abd said...

umi n ayah pun dtg kl semalam..tapi kejap je..ala kata pun kl-banting..bukan jauh no..hehhee...
kita tau seeh tu apa..senak perut..perut dah penuh bila makan byk..hehhehe...