Thursday, March 19, 2009

:: Bukan Kaler PINK ok!! ::


Antara stuff2 PINK saya.. hehehe



Husband: Apa you punya activity hari ni?
Me: Takde apa....I tidooo, pastu wat keje...tgk TV...makann!!

Husband: Ishhh, buat activity tak sehat langsung....
Me: Name pun MC... doctor suh rehat.... :-P

Husband: Baby I camner, Ok?
Me: Ok jer, I bagi dia dengar surah Yusuf & Maryam harini...

Me: Hari ni baby makan banyaaakkk sangat!! (Seb baik la checkup semalam doc kata kenaikan berat NORMAL...huhuhu )
Husband: Baby ke you yang makan??

Me: Yelahhh baby lapar, I makanla untuk dia...
Husband: Yela tuh...

Actually, kami dlm process nak beli something new...but still dlm pertimbangan, either nak beli or not... just worried about our future financial..esp, bile our baby dah lahir nanti..

Husband: So what do you think? u dun mind?
Me: Ermm.. nanti la dulu.. lambat lagi... kite fikir2 la dulu...

Husband: I ok jer...but I taknak u frust nanti... kalau tak jadi beli then u dah berharap...
Me: I tak kesah laa... I ok jer..

Husband: Taknaklaa tak kesah-tak kesah..I taknak nanti u marah I nanti..
Me: I tak marahnyer...

Husband: Janji??
Me: Hmmm

Husband: Nanti baby kuar, byk nak guna duit... stroller, car seat pun dah makan ratus2.. then medical baby, insurance baby...
Me: chup2.. sebelum baby lahir, kite pegi Singapore eh? (Out of topic betul)
Husband: Tunggu la you sehat dulu... ni cemana nak pegi kalau sakit....
Me: Kita pegi la tempat yang takyah berjalan2 sangat...
Husband: Yer, nanti2 ok!!

Husband: U dah gitau Aboh?
Me: Lom gitau lagi.. tunggu confirm dulu baru bgtau...

Husband: U ok eh ni? Janji yer, tak marah I nanti??
Me: Hmm.. tak marah... tapi ada syarat... (hahaha aku selalu mcm ni)

Husband: Apa syaratnya?
Me: Stroller baby & Car Seat nanti I yang pilih ok???

Husband: Boleh, tapi mesti within the budget & bukan kaler PINK ok!!
Me: Yelahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Pastu TIDOOOOO!!! Tamated

Wahahaha...say NO to PINK! Kalu anak femfuan ok ler, kalu lelaki... HARU!!

7 comments:

Elyn said...

ekekee seb baik la akak ske merah .... kalo dak x pasai pink yg wafiq asik kene pakai gagaggaaa

Noy said...

sma ngn elyn,noy suke merah..but now hubby dah start complain dat almost semua brg2x my son(darwish) mesti ader ciri2x merah..hehe

eya said...

mcm2 wanie ni..ekeke...

CoNniE said...

i like pink.... serius... smp ade org complain baju anak, asik pink je, takde kaler lain ker... so? dah mmg suke pink kan...

anyway, pink is now universal skg.. hehehe..

nak tau, sya sya's carseat kelabu, stroller lak biru... yg ni saje tak amik pink. hehehe..

Hannahadi76 said...

tu namanya gender discrimination. actually kita je yg specifickan warna ni ikut gender. there is no such thing la. akak selamba je pakaikan alilo and aqili baju pink. very nice!

Hannahadi76 said...

by the way cik puan wanie, nak gi singapore?
awak dlm keadaan camtu pun boleh berangan nak gi sana?
awak baru masuk trimester kedua pun dah sakit camtu weh. bwk2 le berehat. masuk trimester ketiga nanti lagi haru ciiikkkk.... nak baring pun sakitttt.....

Ju@Lucky^Mummy said...

hehe he.. haru gak kalo boy pakai pink.. better beli white colour kalo nak selamat. hmmm pastu dah kuar kat bumi nie baru le cari cantik2 utk dia.. shopping sakan lee!!