Thursday, July 31, 2008

:: Nasib si Sinderella... ::

Uhuuu meriah taw...

Plan asal, nak pi nek bus jer...
Since ros n anne pun nak itot...
Then last minute, azhar tak jadi pi penang..
Oppss aina pun ikut jugak...
So pi wedding abg joe n kak meeda naik kete jerk...

Sian si Anne dan Ros, menunggu me lama pat Komuter.. hampess betul wanie nih.. janji kul 8.. hohohoho kul 9 lebih baru sampei.. ya ampun... tak tau ler naper.. tetiba jer jadi blur time tu.. cari komuter tak jumpe.. hehehe.. tepon SilverFerio tak angkat ler plak.. ehehehe

Pas fetch cinderella2 tu, me pi amek my putera raja plak.. ehehe pastu umi lak ajak breakfast..
Umi buat nasi lemak pagi tu.. so kami berempat breakfast laa dulu b4 bertolak ke kempas..
Erm.. tak sempat nk snap gambor nasi lemak n Lauk tempoyak (eh betul ke ros?).. Lauk tu Ros jer makan.... umi dah siap2 tapaukan nasi lemak utk ijam (adik azhar) yg study pat UTM Skudai tuh..


Huhuhuhu..dalam kul 10 baru kitorang bertolak pi Kempas..
Adehhhh lambat giler dah bertolak nih.. sah2 ketinggalan ketapi dlm majlis tu...
Dalam perjalanan..cinderella2 semua agak diam.. dah ngantuk pasal makan nasi lemak pepagi buta..

Pastu plak, cinderella Ros bawak bekal J-Co Donut.. ape lagi... makan tak abis2 kami dlm kete..
Dalam kul 1 lebih (tak ingat sgt lor...) baru kami sampai Kempas.. lepas tol jer dah tak tau jalan..
So, terpaksa laa 'penanten lelaki' sendirik fetch kami tepi jalan.. ngeh ngeh ngeh..
Seb baik laa dia dah lepas akad nikah...


Ni bloggers batch 1 yg sampei.. semua malu2 kucen nak makan...
Anne kunun2.. nak tunggu mami mok n mami zee.. ehehehe..
Driver and Cinderella Ros dah mamam dulu dah...

Haaa ni sesi makan doyan.. best kan?? pi kenduri kawen ada pencuci mulot doyan.. ehehe
Haaa korang2 cuba perhatikan paper bag merah kt depan anne tu.. ehehe.. saje nk gitau.. ada cerita lawaksss selepas ni... jeng jeng jeng...


Lepas cuci mulot dan beberapa ketul doyan, bloggers 2nd batch pun sampei.. orang Jauh pun sampai... Kak Gee, Abg Mie n Mami mok.. ehehehe...

So bermula dgn sesi peluk syiummmm jejak kasih bagai...hu hu hu

in pun naik heran nengok kami.. ehehehe...Kesian mami mok n mami gee.. hajat nk pakai abaya manik2 bagai tak kesampaian... (Mami mok, wanie kawen nanti jgn lupe pakai rantai yg mami mok cancel nk pakai harituh..ehehe)

First time me jumpe mami mok n abg mie... ;)
Pastu sesi makan2 kali kedua tu.. combination batch 1 n batch 2...
Hot story, cinderella ada beli kasut baru... ehehehe... saje je taw, kasi semua orang jeles...
Duk syiokkk2 sembang... me terperasannn kunci kete me sudah ilang...

Ayarksss... gelabah giler.. camne nak balik ni..
Puas cari tak jumpe2 jugak... erkkk
Haaa korang ingat tak paper bag yg wanie ckp tadi tu... huhuhuhu..
Lepas dah investigate (seb baik ada Loyer-to-be) kat situ..
Berdasarkan beberapa orang saksi.. kami pun assume ada orang terambil paperbag doorgift merah tu.. Dat time, wanie tersilap nak masukkan car key dlm handbag, tapi terletak dlm paperbag tu.. (buleh plak mcm tu...)

Adeh... then tak tau laa sapa yg terbagi paper bag tu kat pakcik n makcik ni..
Giler best... dtg kenduri kawen siap dpt kunci kete... tak payah masuk peraduan Power Root pun takpe.. aduussss (Jap, time taip ni dah tak tertahan gelak nih...). Bak kata laila.. datang kenduri kawen, dpt cabutan bertuah... kunci kete... haaamekkkk ko...

Chemen a.k.a penanten lelaki pun tukar uniform.. drive pi rumah pakcik makcik tu..
Seb baik laa betullll pakcik tu yg dpt paperbag tu..
Kesian dia, dpt doorgift yg aina dah buka... kek lapis dlm tu pun wanie dah makan sekali :-P
Kalau tak... ada yg bermalam kt umah penanten.. hew hew hew...

Dalam kul 4, kami pun dah nak balik...
sebelum tu.. adalah sesi peluk syiummm...
oppppppppppppsss... baru jalan 2 3 langkah... aduuuuuuusss
Sandal cinderella *WINK WINK*... adehhhhh...
Erm.. dah ler memula cinderella nk balik, kunci ilang...
Dah dapek kunci... sandal plak... bikin drama...

Cinderella tu pun terpaksa bercarkey ayam... ehehehehe..
Seb baik ada spare selipar jepunggg lam kete...

Lepas puas hoyeh2 pat JB..
Kami baru reti nk pulang....
Cinderella terputus sandal tadi tu.. tak jadi turun kt seremban, so kami tnggalkan dia pat Segamat...
Pepandai laa dia bawak diri.. hew hew hew...

On the way back, me larat drive halfway jerk...
Azhar cont drive... pastu me terbongkang kat sebelah...
Seb baik cik Ros ada utk jadi co-pilot azhar...
Kalau tidak, mebi kami dah sampai ke mana2 tah...

Selamat sampai ke bangi kul 1 pagi~!!!
Elok2 je sampai depan umah azhar....
Adehhh Cinderella Ros plak bowat Citer Sinderella Part 2...
Sekali sandal Ros ler plak yg terputus...
Haaaaa... tak pasal2.. bergaya dgn tumit tinggi pas tu...
Seb baik laa kan ada kasut Spare...
Bagus betul cinderella2 nih.. mmg mengamalkan konsep "sediakan kasut sebelum terputus"

Huhuhuh.. sekian dulu cite sinderella..
Me duk buat courseware marathon ni.. tercungap2..
Byk benda nk apdet nih...

Till then.. miss everyone~!!

*Maaf yer, cerita ini dikarang dlm keadaan tergesa2.Dah draft since July 31, baru hari ni leh complete tulis.. hehehe.Segala kesulitan amatlah dikesali.
Harap Maklum*

9 comments:

sue cipot said...

adehhhh xtahan betul dh gelak pagi2 nie...
paling lawak pasal kunci keta tu lah.. mesti pakcik makcik tu duk tpikir kaya sungguh pgantin ni siap buat cabutan btuah kunci keta lg hahahaha

saya menang kereta!!!

mYpRecious said...

waniey..

Lawak la cite wanie ni.. Senyum sorg2 bace cite nie.. Mmg sian Pak cik Mak cik tu... adeiss la... Wink wink

Hanamichi_Sakuragi said...

banyaknya ragam sinderella2 ini hehehhehe

aku la ros said...

owh wanie... huhuhuhu

Gee said...

ngeh ngeh ngeh... cian ek :))

Si Tukang Karut said...

har har har...LOL

Comot-nyew-aku said...

agak2 pacik tu musti berangan dapat kete betul agaknye.. g balik umah ayahande nak tebus kete dia dapat.. huhu

~ beaber ~ said...

hew hew hew ... sib baik jompa kalo tak ... payahhhh

Kakak Tiri said...

Waaah. Sekali dia hupdate. Hah kau.

Err, harapnya dah tak busy le tu.