Wednesday, November 26, 2008

:: Lagi calon-calon bertuah... ::



Saya bertuah lagi, kerana telah ditagged oleh Flinky Farah!!


*7 Fakta tentang saya

1. Seorang yang rabun jauh.
2. Saya sangat addicted to "soya bean"
3. Boleh menulis menggunakan both hand, kiri & kanan
4. Saya lahir pada 22 September 1981
5. Semasa saya buat "tag" ini, saya sebenarnya belum mandi... hahahaha kantoi!! but it's fact!
6. Saya sukekan lagu2 dari band indon
7. Berat saya sekarang adalah 53kg... uwaaa beratnyer!!!

*7 Perkara menakutkan saya di dunia

1. Mcm farah jugak, even kat dunia.. of coz kat Tuhan tetap takut... maklumlaaa kdg2 tu 'lara'
2. Takut kalau takleh tunaikan hajat family saya, nanti asyik pikir jer... huhuhu
3. Takut & risau dgn keselamatan suami saya pegi balik keje naik motor!!
4. Takut kalau saya terjatuh lagi, effect tulang belakang saya.
5. Takut terlanggar orang lagi.. dah trauma nih...
6. Takut kalau saya masak tak sedap... hahaha (kalau tak sedap, telan je laa eh...)
7. Takut kalau berat badan saya naik!!! Konon diet sampei kena gastrik... hahaha

*7 Lagu wat masa sekarang

1. Nidji - Laskar Pelangi
2. Celine Dion - Taking Chances
3. Blake Lewis - Let It Be
4. 6th Sense & Letto - Cinta Yang Sempurna
5. Putih - Bersamamu
6. Chris Daughtry - What About Now
7. KT Tunstall - Other Side of The World

*7 Perkara selalu disebut (Macam konpius skit.. perkara or ayat?.. Belasah...)

1. "I tak cakap apa-apa pun ok!!"
2. "Alamak, lupa arrrr..."
3. "Oh yeke?"
4. "Dok au gok"
5. "InsyaAllah"
6. "Kuang Kuang Kuang"
7. "Orite"

*7 Perkara yg amat bernilai

1. Husband
2. Family
3. My MIKAIL WORKSTATION... Thanks honey!!
4. My Saphira 3678
5. Selimut busuk saya... hehehe
6. Money!!
7. Our Home :)

*7 Pertama kali dalam hidup saya

1. pertama kali kena tahan wad tahun 2005, time tu demam 3weeks tak bayek2
2. pertama kali accident tahun 2002
3. pertama kali main bowling kat kedah 2007... masa gi jenjalan rumah kak sweet hehehe
4. pertama kali menjejakkan kaki ke Bombay india, August 2007
5. pertama kali saya dpt Gaji bulan Julai 2001 (masa tu sy jadi kerani kt lawyer firm)
6. pertama kali saya khatam quran pada umur 9tahun. Miss arwah Ustaz Yusof :(
7. pertama kali jumpe husband saya, kat kedai Char Kueh Teow... romantik kan? hahaha

*7 Orang bertuah sambung tag ni....

1. Che Che Idah
2. Inie Chan
3. Ee
4. Mala
5. Kak Elin...
6. LanaBee Ruby!!
7. Rosmawati

Sekian, tamated!!
Chow pegi mandi dulu.. hahaha

3 comments:

Nurmala said...

terima kasih ya cik wanie..
hehe

Ee said...

erkss... ingt nak bace diam2... wahahaha

farah.diana said...

ahaks.. suka perkataan 'lara' tu. or in terengganu pronunciation kita sebut 'lagho'. huhuhu.. yeah, kadang2 lagho jugok og?
thanx kak wanie sebab jwb tag ni :)

owh btw, nama farah bukan flinky ler, flinty. tapi letak farah je pun takpe. tak guna dah flinty tu. hikhik