Thursday, September 25, 2008

:: Soya Addicted ::



Huhuhuhuhu..
Hari ni rilex skit...
Job courseware US dah submit.. alhamdulillah, just waiting for client's feedback jer,
Hopefully, diorang puas hati and now, we are waiting for a few more jobs...

Ekceli, dun have an idea utk apdet blog..
So kite citer pasal soya bean... hehehe
Memandangkan stok soya bean dah abis, so harini me pi carefour beli beberapa kotak soya bean..

Tak tahu laa kenapa.. me terlalu addicted kpd soya bean..
Tak kisah laa brand ape pun.. janji me kena minum soya bean tiap2 hari...
Dah jadi "must-drink" water for me... hehehe

Yang selalu me beli and yang ada pat kabinet rumah skrg nih - brand season, drinho and soytalk. Kadang-kadang, ada jugak beli yang yeos punye, but it will be my last choice laa.. if dah takde sangat..

If nak compare ketiga2 brand nih, bagi wanie rasa drinho ni agak manis and lebih mahal compare to another 2. Sekotak lebih kurang RM2.59. Yang season plak.. lebih murah dr drinho, RM1.70 jer sekotak....rasanye lebih kurang dgn soya bean yang brand yeos tu.. For both season & drinho ni ada yang keluaran Less sugar.. tapi bile minum.. mcm serupa jer rasa dgn yang biasa tu.. hehehe

For me, soytalk is the best choice... Cheap & Delicious and made from natural soya bean without colouring & preservatives.Tak terlalu manis n rasa dia ok-ok jer. Hehehe..4kotak cuma Rm5.99... so dlm RM1.49 utk sekotak. Sebenarnya kan..., soya bean ni is a naturally good source of protein. It can helps to reduce the risk of heart disease and lower blood cholestrol...

Korang semua penah dgr tak "soya organik"? ape eh nama dia tu.. MELILEA. Dgr citer tu pun bagus utk kesihatan... but mcm susah skit nak beli jer... jarang ada kat hypermarket.. Ada orang kata rasa dia tak best sangat... pastu plak packaging dia dlm bentuk powder.. malasnyer nak bancuhhh.. hehehe

Ada sapa2 tak penah minum soya organik tu?? Brapa eh harga dia??

Ok laah, nak sambung jahit manik dulu.. kang tak beraya wanie nanti... :D
Eh, sapa ada lebih sampul dowit raya?? bak laa skit... wanie tukar dowit takde sampul plak...
Aci tak balut pakai kertas minyak... hehehe (orang bagi dowit mujurkan...)


*Mood rindu kat Aiman (adik Aina...)


11 comments:

NaD said...

alahai comelnye aimann.. rambut cacak ok! hehehe. nak cop wat menantu bleh ke ni??

SilverFerio said...

ada bnyk stok sampul. tahun lepas ngan tahun ni... heitech bagi free. tapi tak bagi det raya huhuhu

lil^RED799 said...

soytalk mmg lazat!!!! soyfresh lazat jue.....errr herbalife pon organik kan??? hiks....

aNnE^wHaTeVeR said...

aiman!!!!!!!!!!! comelnyerrr!! harus jumpa!!!

yaya|azura said...

kita suke brand vitasoy ... cedappppp... and also brand bonus... dari kecik memang jadi hantu soya bean.. oh yea.. fresh soya bean leh dapat from this one lori jual soya.. lupe lak .. jenny kot nama lori tuh. hihihi.. apa pon, soya bean memang cedappppppp!

zeti said...

baguih la addit to soya.. zt ni plak addict ngan nescafe yg xde vitamin tuh :p ehehe..

neesa_jun said...

minum soya bebanyak...nanti anak jadik putih....hehehe...orang kata la....

Mademoiselle Cynicleopetra said...

oh ini dia adek aina...namanya aiman...nak sangat tengok emak bapak aiman..mesti comei seperti anak-anaknya...itu...

sw337un7ej4 said...

cumill bangat...

soya yerr?? leh kawan ngan my son..minat gilos arr..

Kakak Tiri said...

I cannot drink soya. Nanti sakit kepala.

Rupa Aiman lain sangat dari kakak dia. Nak tengok juga rupa mak dan bapak depa :)

aku la ros said...

owh ini lah aiman yer... cumelll.. ekceli.. me pown ketagih soya smpai snggup belajar buat soya.. heheh.. skrg tak menjadi masalah.. buat sendiri lagi puas hati.. hehehe