Tuesday, September 23, 2008

:: Still bujang?? ::

huhuhu... lagi 17 hari jer nak hidup sebagai bujang..
InsyaAllah.. after this.. status pun dah bertukar..

Byk sgt hal berlaku lately nih..
I have no time to update ikut kronologinyer.. hehehe..
Pasal keje, me and my officemate.. veli2 da busy dgn courseware US.
skrg ni kat stage amendment.. kami tgh berusaha utk menyiapkan dgn kadar "superhuman"..
harap2 tak berlarutan sampai raya.. kang raya pun kena wat keje lagi.. hehehe
apepun.. i'm so glad sbb dapat involve in this project...
dari bodoh "Flash" now.. me dah boleh laaa buat multimedia nyer job..
I knw how to do some part of Action Script Programming...
Thanks to my Sifoo yang banyak bagi tunjuk ajar...really2 appreaciate it!!

me pun dah pindah duk Bangi dgn rasminya...
officiallynyer dah menjadi jiran tetangga penduduk Seri Suria.. hehehe
now, me dlm process nak beramah mesra dan menjalinkan silaturahim dgn jiran2 tetangga yang ada.. hehehe tahun ni byk laa list rumah yg perlu diberi kunjunngan mesra... ahakss...


and I'm so so so happy + excited with my new workstation... many thanks to my beloved husband to be yang hadiah kan... it will be SOHO, my tempat bertapa, tempat merajuk (maybe), tempat lepaking2 and teneting.. n now we are still searching for the best & good chair utk my backbone... atas nasihat doctor & En Zahir, me memerlukan kerusi keja yang bagus utk mengelakkan dari slip disc ni makin teruk...


Skrg ni, me kena pakai corset.. huhuhuhu.. recommended by Dr Hyzan (Orthopedic Surgeon).
Mula2 pakai, terasa amat laa tak selesa.. tapi buat dek je laa... yang bestnya pakai corset ni.. leh jadi slim n syanteekkk. Skrg ni, me takleh nak bergerak aktif sgt... plan nk drive balik trg for raya pun dah terpaksa dibatalkan.... seb baik tiket flight still available.. me tak boleh duduk dlm kete berterusan for 8hours..

Bulan ni, asyik kuar masuk hospital.. aiseh...
Anyway, thanks to mama n aboh... yang faham dgn masalah kesihatan me..
Many thanks to Azhar, Umi & Uncle yang banyak tolong n jaga me, temankan me jumpe doctor n buat fisio....
Thanks to my lil sis & my Dira yang sanggup temankan me berbuka puasa kt hospital..
Umi ckp "Ini dugaan semasa bertunang, so me kena tabah menghadapinya..."

Pasal wedding preps plak.. so far semuanya ok..
Last Sunday, me n azhar pegi fitting.. baju kahwin kami dah siap...
Since me asyik sakit, my body dah tak brapa fit dgn ukuran baju..
Tailor ckp me dah kurus.. ohoooo (me suke ekceli.. hi hu)
But, it will take times if nak alter lagi baju tu.. so takpelaa..
Mana tau, raya nanti makan byk... hehehe

Doorgift pun semua dah siap wrap..
Kepada kengkawan yang tak dpt dtg kat majlis side wanie di Trg, I'Allah i will reserve doorgift2 tu utk reception kt putrajaya..tu pun kalau ada extra.. hehehehe
Harap2 kite semua dipanjangkan umur, n korang2 berkelapangan utk hadir memeriahkan majlis nanti..

Doakan semuanyer berjalan lancar n me sehat2 selalu..
Got to go... ada appoitnment fisio dis evening..

Salam, selamat berbuka to all...

7 comments:

aku la ros said...

moga wani gembira selalu... pssstt.. kim salam sama abg fisio.. hehehe

Kakak Tiri said...

Kim salam la kat Abang Fisio tu. Hehehe.

yaya|azura said...

kite mo pegi ngan partner winkwink kite... :P

zool irfan said...

semuga wani kekal bahagia di sampingnya selalu..

sian lak kat wani ni.. pinggang sakit.. jangan skip makan ubat tau..

Saya, Aku dan Kamu said...

insyaAllah lepas kawin sakit semua akan beransur pulih. take care!! muah

Dory said...

hi wanie, dah dapat dah invitation card tu.. thanks a lot! insyaallah, kalau xde aral, i nak pegi.. :)

ApaiDglobe said...

jaga kesihatan baik2.ikut nasihat doc.jangan miss ubat.ceria2 selalu k.