Monday, December 1, 2008

:: Hectic Weekend ::

Hi all,

Juz came back from Skudai Johor, had a very important meeting with SME (Subject Matter Expert) for our latest project (e-Learning for SPACE). Sangat p.e.n.a.t, seb baik boss bagi green lite today... boleh rest2... but rest2 jugak.. me dah kena start sort out the content, coz our 1st courseware preview will be on this coming Friday, alahai lagi 4 hari jek lagi...


But Alhamdulillah and this is my second opportunity utk handle job yang leh dikatakan besar jugak. B4 dis, job paling besar me pernah manage time project Takaful dulu... dat time, me still attached with the previous company, InLearn Station. Basically, time job Takaful dulu, I need to learn Takaful punye Insurance System which is very 'pening' hehehe sbb dat time the system still got a lot of bugs... pastu plak programmer semua dtg from Beijing..haiyooo slalu jer tak paham English diorang...

I'm very proud of our development team time tu.. everyone is done a very good job . Alhamdulillah, at last we could delivered it very well setelah mcm2 hal berlaku.. ada yg masuk spital (termasuk me) hehehe, ada yg hampir2 kena ragut.. juz bcoz of this "Takaful Project".

So, hopefully... this second experience will be more interesting & well-arranged.Cuma from the sketch, this project will be more challenging sbb kami kena develop a courseware for student2 QS. So byk terms2 yg sangat memeningkan kepala n calculation yg sgt complex... but hopefully, dgn experience handle this project... byklaa new info yg me dpt n can adapt to my daily life...

To hubs, thanks for your time, temankan me meeting kt jb...dia pun byk keje opis yg kena kejar dateline... so terpaksa angkut sekali keje2 dia pi jb.... kitorang sampai rumah pun around 4pm mcm tu.. tu pun sampai2 bangi jerk sempat lagi kami pi Plaza Perabot yg baru bukak kt Section 10. Hajat dihati, nk beli console table... but already out of stock.. tapi me terberkenan plak dgn 1 divider tu(looks like almari jugak)... which is rasanya sesuai if letak in between our living hall n dining room...huhuhu takpe2... kumpul dowit dulu, then nanti me pi borong... hehehe

Oh ya, otw back from Skudai tu, kitorang singgah Ayer Hitam jap... hajat dihati nk cari pasu bunga n beli tanah, maklumlaa semenjak kawen ni.. my new hobby is berkebun.. hahaha.. mula2 tu nk beli tikar Sarawak, agak murah laa jugak price dia.. cuma limited choice. So tak jadilaa beli...kami prefer yg plain color jer, tapi most of the choices jenis yg bercorak2 n berkaler2...

Finally, ape yg kami terbeli kat Ayer Hitam??
1. Ciku Madu 2.5kg
2. Fridge Magnet (6 for RM10)
3. Pagar Ruyung utk taman mini tu...
4. Batu kaler putih.. (actually nk buh lam our taman mini)

5.Kerepek Bayam... sgt best!!
6.Pasu utk my cute cactus (2biji)
7.Pasu utk my 'ikea' pokok bunga... (ekceli tatau nama pokok bunga tu...hehehe)
8.Tanah
9. Jeli kaler2 tu, yang letak dlm bekas kaca

Dialog kt Ayer Hitam semalam;

Hub : U nak ke pagar tu?
Me : Nak laaa... i nak buat taman mini tu...
Hub : Nak buat kat mana?
Me: Kite buat laa kt tepi corner kolam ikan kite tu, sebelah kite tanam daun pandan..
Hub : Ikutlah, kalau nak beli...
Me : Ok, thanks honey.... ;)
Hub : Erm, jangan terbengkalai dah project taman nih...
Me : Hahahaha (ekceli, diri sendiri pn risau kalau terbengkalai...)

Sampai jer rumah, me n hubs mulakan project tanaman kami... hahaha...

Tadaaaa... my new 'zebra' vase & my sweet 'ikea' pokok bunga!!

Actually, at first me nk beli pasu yg plain color jerk, tapi hubby kata cumil jugak yg belang2 nih.. so we decided to bought yg ala2 zebra nih.. match laa dgn our dinding rumah kaler cekelat tuh.. yang happy sgtnyer... my ikea pokok bunga ni dah mula byk bunganyer... yeah, time beli rituh ada 2 jerk bunga..


Cactus me pun dah besar.. so semalam me bagi credit kt cactus2 tu.. dgn transfer ke pasu2 baru...

Hah guys, dlm gambar tu ada pagar ruyung yg kitorang beli pat Ayer Hitam smlm.. project taman mini tu baru half way siap since ada beberapa lagi barang yg tidak mencukupi... hehehe.. so ada yg terjah ke sungai buloh today... hahaha... nanti dah siap, baru boh pat blog... ekekekeke.... anyway, best jugak berkebun ni... ilang jugak laa rasa penat n stress...

Oleh disebabkan terlampau penat n ngantuk, dinner malam tadi kami belasah maggi goreng ajer.. tu pun hubby yg bowat... hahaha... pastu tgk bola Chelsea vs Arsenal pun half way, me dah terbongkang depan tv.... kikikikikiki...

Oklah, jadi2laaa membebel dipagi hari.. nak gi Aspati jap.. chow!!


6 comments:

Adry said...

Owh... penat ek.. sama la... hehe

ermm tak pernah samapi ayer hitam lagi... huhu

Adry @ http://www.adrysabry.com

sue cipot said...

wah tahniah...
semoga bjaya lah taman mini tu ye..
sue ni xder bakat org ckp tgn panas. apa jua tanaman mesti mati.. bela pokok kaktus pon mati.. hurmm xtau la

Elyn said...

rajin nyer..... kalo akak mati kot pokok2 tu hiksss... org kate tangan panas

zeti said...

wah.. syoknye.. x sbr nk tgk tmn mini wanie.. nnt ltak dlm blog tau..

p/s: klu pi sg buloh sggah la umah zt.. ops, umah parent sbnrnye :)

mYpRecious said...

uwaahh..Pjg lebornye citer.. huhu.. syioknye ade taman mini.. Dulu org pun ade gop beli 2 pokok orchid kat paso tani, K.Besut.. Kunun2 nk gantung kt berande umoh kat besut nun.. Skali pokok tu mati kering dh sbb tadop org siram.. sian pokok tuh.. huhu.. ;P

Hannahadi76 said...

weh cik wanie.... awak tu tok leh berkebun sangat. not good for your spine.

kalo nak berkebun gak, duduk and angkat pasu tu biar le dgn cara yg betoi. okey?